Friday, May 29, 2009

5 HARI 4 MALAM

assalamualaikum....hai....dh lma aku x berblog kn??rindu plak rasanya...memandangkan dh da topik menarik,blh r kembali berblog....hehhee....

rtu ain p lgkwi....5 hari 4 mlm...start 25.5.09 - 29.5.09.....

  • hari pertama (25.5.09)

kwn2 aku dari kl tiba di ktm alor star pkol 7.30pg...aku pn tgh mamai ms 'si dia' kol....pastu dgn bantuan keta azilah kwn aku,firdaus kwn farid,mak fira dan ayah syira,diorg seramai 18 org slamat tiba di jeti kuala kedah termasuk aku,syira dan fira..hah insan2 yg terlibat ialah aku,syira,nina,fira,syira,fataina,
lyana,syikin,aja,su,elyas,azim,pejol,adray,adib,khai,farid,nazrin,fahmi,sob,syafick dan nazmi..kereta seramai 4 biji tlh dsewa iaitu sebiji avanza,2 biji waja dan sebji wira...pastu p telaga tujuh memandangkan ramai sgt yg xmandi lg disebabkan diorang naik tren slma 12 jam tu...he6..pastu p makam mahsuri..p tgk sejarah mahsuri..dlu blajaq sejarah xmw bc bku teks btoi2,bila dlm muzium mla r kata 'oh mcm tu ka???'..pastu p mkn2 kt pkan rabu...rancangan sejatinya mlm tu x check in hotel lg...check in esk tghri...tiba2 ja mlm tu tertidoq kt rmh kak kepada mohd adib azman...trima ksh ya kamoo...mlm tu aku,syira,fra,fataina n nina xp mana2 pn..ktorg pnt thap gaban r...lelaki tulen yg wujud dlm rmh tu ialah fahmi,nazmi,narin,khai,farid n yg lain2..maaf xleyh nk ingat...ingatan dh expired wt smentara wktu ni..he3..yg lain2 tu merayau keluar rmh...
  • hari kedua (26.5.09)

sdq pkoi 6.45...tu pn da insan terpijak kaki aku...pergh sakit gler...pastu sambung tdq blik..he4..pkoi 9 kot kuar rmh....p mkn2 dlu pastu p check in hotel...bdk2 csom terbahagi kpd 2 hotel iaitu hotel langkasuka n hotel helang...paper pn hotel helang plg bez r....walopn xdk pantai...swimming pool pn x rmy org...buat pertama kalinya aku main air beramy2 dgn kwn2...mulanya aku dgr tujuan bdk2 csom ni p langkawi nk merapatkan hubungan sesama csom.xpa la mcm tu,moga2 btoi la kn???..tp dh 2 hari aku kt langkawi aku nampak mcm mementingkan kepuasan diri sendiri ada la..dh la tentatif terabuq mcm taik lembu bersepai tgh jalan...arrange masa pn nth paper lg...sepatutnya hotel yg sma bg la bdk laki dgn bdk laki n bdk pmpuan dgn bdk pmpuan..seriusly aku xleyh nk ngam dgn geng2 'si dia'..wlopn dia bijak,dia dari golongan cedik pandy tp aku msh x berminat nk rapat dgn dia...honestly aku ckp 'si dia' 2 terlampau susial..mlm tu p mkn kt pantai chenang...khai drive...aku drive siang,khai drive mlm...

  • hari ketiga (27.5.09)

pkoi 9 pg p island hoping...p tasik dayang bunting..kt situ diorg mandi,kayuh2 bot,ikan keli urut2 kaki....pastu p tgh2 laut nama apa pn xtw...kt situ byk giler burung helang...aku tya pkcik bot tu,"burung2 ni xp mana2 ka???awt dia ada kt sini ja??? ada yg hlg x??".pkcik tu jwb,"dia keluaq r p mana2 pn,xtw la dh ni tmpat dia,ada sekor yg keluaq xblik2 mai sini"..aku pkiaq r mcm mana pkcik ni blh tw sekoq xblik...burung helang kot nk kira pn,bknnya burung kakak tua...pastu pkcik tu kata burung helang kt eagle square tu yg xblik2 kt situ....pergh,rasa cm nk tampaq2 ja pkcik tu..blh wt lwk lg...nsb xtya soalan xktahuan tu lg...he789...ptg tu 'si dia' ajak p pantai cenang main banana bot...tp yg joinnya tu beberapa kerat ja yakni elyas,lyana,aja,syikin,fataina,syira,su n nina..aku n fira p mkn ja kt situ...tiba2 muncul lelaki mithali,nazrin..dia bru lpas dating dgn kwn pmpuan dia yg dok kt langkawi tu..sbnrnya aku pnt sgt2 ptg tu...tu aku mls nk join...aku ingatkan nk swuh lyana bw nina n syira balik hotel...lyana kata ok ja...aku pn habaq r kt dpa "aku blik dlu,lyana bw blk hampa..".xsempat msuk bilik,bru kuar lif tingkat 5,nina tpn swuh p ambik dia n syira...aku tya r mana lyana...dia kata lyana dh balik sbb xmuat...blh bygkan x prasaan aku mcm mana ms tu???aku tya elok2 td,muat ker x,kata muat...aku pn ikhlaskan ht p ambik diorg...smpai ja hotel,tgk2 bdk2 avanza tu da kt swimming pool hotel helang...dh shala jer pn,xmw sumbat2 ckt...xper la ain...sabar jer...he456...

  • hari keempat (28.5.09)

check out hotel n p cabel car..aku dh la gayat tinggi2 ni..rasa nk terkucil jer dlm keta kabel tu...smpai check point 2,aku dtnggalkan oleh fira...hu7...aku pn mnruskan perjalanan seorg diri ke check point ke3...aku xtw pasaipa bla aku kt tmpat tinggi,aku rasa cm nk ngs jer,sebak semacam jer...so,dgn ketinggian 710 meter dari laut,aku menjerit sepuat hati,menangis sehabis mungkin untuk mlpaskan bebanan yg aku tanggung slama ni...bkn sbb aku ditinggalkan oleh fira k,harap maklum yer..he6..pastu kitorg berpecah 2 kump lg...asyik berpecah jer,bla nk bersatu pn xtw...lyana,azim,adray,adib,syikin,aja,sue,pejol tdq dlm keta mlm tu...yg bakinya g check in hotel region dgn bantuan kwn nazrin tu,aisya...mlm tu aku rasa mcm tdq aku smpurna ja...blh tdq ats tilam dgn selesanya...slama kt hotel helang tu aku tdq kt mana,biarlah rahsia...he4..

  • hari kelima (29.5.09)

bgn pkoi 8.45...tu pn nina gerak kata dpa dh smpai...nk tumpang mandi...maaf fataina aku xkejut hang bgn subuh....he9...xsngaja..pas mandi,aku n fira g pkan kuah jalan2...+ nk hbskan myk sblm bg blik keta tu...pg2 xdk org,so aku pn bw la slaju yg mgkin...myb nk dkt 100km/j kot..pastu ms kt ats titi kt kuah tu,enjin mati lak,aku dh gabra tp berlagak cool jer...he3..nsb keta blakang tu pelekat "p" gk...so,dia pn nmpk cm gabra jua..he4..blik hotel,mkn2 apa yg ptut pastu p shopping kt pekan kuah...aku xtw nk bli apa..ken batik,ken plikat,tshirt suma dh bli...juz nk bli cokelat ja...tu pn xtw nk bli cokelat apa..mak aku pesan pinggan mangkuk,camca tp aku xbli pn...maaf yer mak,beg ain dh pnuh....hu8..dh boring lepak kt pkan kuah,kitorg blik jeti..lepak stu lak..ms nk p jeti,aku swuh khai drive,fobia naik titi.tkt termati enjin lg..he6...rmy gler manusia kt situ..maklum r cuti sekolah dh bermula..p bli tiket koi 3...xnk r awl sgt,tkt bdk laki pnt blik semayang jumaat...bebudak yg lain p lepak kt eagle square...aku xp pn..mls...xdk mood...dh pkoi 3,on da way dri lagkawi ke jeti kuala kedah...aku pnt gler2 r...pinggang pn dh lenguh,kaki pn dh krem...nsb bli myk gamat,myk pns byk...blh mengurut...he5...

p/s: sesiapa da kumen paper,tinggalkan pesanan anda slpas bunyi 'beep'....hehehe...

13 comments:

pinky gurlz said...

keseluruhannya aku xpuas ht sgt la dgn penjelajahan ke pulau lagenda ni...tp aku enjoy sgt2 kt sini..aku yg dok kdh ni pn bru 2x smpai langkawi...heeee...yg aku ingat la,yg xingat mst dh byk..trima ksh ya bw aku mai sini..kt langkawi ni,bru aku blh knl sor2 sahabat perjuangan aku dgn lbh mndalam...nmpk jer aku xberkepit dgn org rmy,tp aku blh tw luar dlm korg...trima ksh lg skali...

tiena's said...

waaaaaaa~
bahaya bunyi ayt kau tu ain...
abish la kau dah tau dalam luar aku mcm ne...
huhuu -____-;

pinky gurlz said...

hehhehe..memang aku dh tw perangai sorg2 mcm mana....so,dont hipokrit yer....hhhee

tiena's said...

wakakakkaka (:
tak takowt...
sbb aku tak hipokrit >.<

pinky gurlz said...

yerla....aku tw la spa hipokrit,spa x.....hehehe...xtkt kalo xsalah...tkot kalo salah...kan2????

tiena's said...

hah~
tau tak pe...
weeeeee~
^___^

pinky gurlz said...

kumen ang pasai langkawi weyh????

L y a N A said...

pembetulan pasal shera call hg soh amek kat cenang tu. aku memang nk bawak depa balik sekali tp shera dah call hg soh mai amek n dia kata hg pun dh otw. so xkan nk bawak depa balik sekali kan, stg hg sampai sakit hati plak. aku pun xtau kata shera ade call hg. tgk2 dia kata ain dh otw. keta memang muat. xde masalah depa nak naek. tp sebab depa dh call hg, aku x bawak la depa kan. itu saje. macam banyak je hg x puas hati weh?

pinky gurlz said...

memang byk.....tp aku dh maafkan dh...xpa la weyh...mls nk ingat....

L y a N A said...

x kisah la asalkan aku seronok kat sana. yang lain2 pun seronok. no hard feelings. jmp sem 3.

Anonymous said...

wah put...luahan perasaan ker nih??
bila nk bwk km n yg len lak nih??
km pon nk ronda2 gk lgkwi tue..
p byk klai ja..tp xronda pon..huhuhu

Naz-@Rain~ said...

bermulalah hidup baru lepas langkawi.
:P

pinky gurlz said...

to nazrain = tiap2 hari hidup aku baru.....stp mlm aku maafkan kwn2 aku...so,hdup aku bru keesokan harinya...

to ???? = hehehee..sj ja....jom p lgkwi....plh r trikh....